Elke dag veranderen meer en meer mensen hun voedselconsumptiegewoonten, zodat de vegetarische keuken voor restaurants in elke gastronomische zaak moet worden opgenomen.
Het aanbieden van vegetarische en veganistische gerechten betekent een groot voordeel voor het restaurant, dat kan zorgen voor meer verkoop of een grotere loyaliteit bij een groter publiek.
Weet welke ingrediënten in vegetarische voedselrecepten moeten worden verwerkt, wat de voordelen ervan zijn, wat de verschillen zijn tussen veganistisch en vegetarisch, en ook wat ideeën van voedsel voor vegetariërs.
Basis ingrediënten

Meer dan groenten en peulvruchten heeft de vegetarische keuken voor restaurants veel onmisbare producten om in hun gerechten te gebruiken.
Deze ingrediënten voldoen aan de eigenschap dat zij niet van dierlijke oorsprong zijn, maar worden wel beheerd als goede vervangers voor vleesproducten. Bovendien levert elk van hen de voedingseigenschappen die het lichaam nodig heeft.
Vervangingsmiddelen voor dierlijke melk
Om dierlijke melk uit het dieet te bannen, is er een ruime keuze aan vervangingsmiddelen voor dit belangrijke ingrediënt.
Op de markt zijn producten te vinden zoals kokosmelk, amandel-, haver-, rijst-, sesam-, soja-, kanariezaad-, quinoa-, spelt- en hazelnootmelk. Ze hebben allemaal dezelfde of meer voedingseigenschappen dan dierlijke melk.
U kunt deze soorten plantaardige melk gebruiken , afhankelijk van de vegetarische recepten die u in uw restaurant serveert.
Tofu
Tofu is een product dat wordt gemaakt van sojamelk en Nigari-zout, dat een coagulatieproces ondergaat. Het ziet eruit als kaas, maar heeft geen smaak en een lichte textuur.
Hoewel het een onmisbaar ingrediënt is in de Japanse keuken, is het in de loop der jaren een van de beste vervangers geworden van dierlijke producten in vegetarische en veganistische gerechten.
Hetis geen duur product en het is een veelzijdig voedingsmiddel, zodat het kan worden gebruikt in hartige of zoete recepten.
Zeewier
Het is niet gebruikelijk om zeewier als ingrediënt in veel gerechten te gebruiken, maar het is een product dat je in een vegetarisch restaurant moet hebben. U kunt kiezen tussen spirulina, wakame, agar-agar of nori-zeewier, afhankelijk van het recept dat u bereidt.
Zeewier wordt gebruikt in recepten zoals pasta’s, roerbakgerechten, sushi, wraps, krokettenbodems, salades, soepen of smoothies.
Noten en gedroogde vruchten
Noten zijn een ander onmisbaar ingrediënt voor de vegetarische restaurantkeuken. Gebruik een verscheidenheid aan noten, zoals walnoten, hazelnoten, pinda’s, amandelen, cashewnoten, pistachenoten, macadamianoten en pijnboompitten.
Denk er echter aan de huidige allergenenvoorschriften te volgen. Met andere woorden, breng uw gasten op de hoogte van gerechten die noten bevatten, zodat ze weten dat ze die niet aan hun maaltijd moeten toevoegen als ze daar allergisch voor zijn.
Gist
Als vegetarische en veganistische gerechten niet door een voedingsdeskundige zijn goedgekeurd, hebbenze misschien niet de voedingswaarde die de klant nodig heeft.
Vraag advies aan een voedingsdeskundige en evalueer de vegetarische recepten die u bereidt. Als de gerechten niet voldoende voedingsstoffen bevatten, is voedingsgist het hoofdingrediënt.
Deze voedingsgist is een product dat vegetarische recepten aanvult, om hun tekorten aan vitaminen, eiwitten en mineralen aan te vullen.
Waarom wedden op vegetarische recepten?

Sinds enkele jaren hebben de mensen hun consumptiegewoonten gewijzigd ten gunste van de zorg voor het milieu en de uitroeiing van dierenmishandeling. Daarom kiezen zij voor een vegetarisch of veganistisch dieet.
Met de toevoeging van vegetarische opties biedt u een service die u onderscheidt van de concurrentie. Dit brengt meer winst voor uw vestiging.
Een ander voordeel is dat je niet veel machines nodig hebt om deze recepten te maken, meer dan wat er al in je keuken staat. Investeren in de aanschaf van een groentesnijder en een versnipperaar is voldoende.
Tenslotte zijn de ingrediënten van elk gerecht een besparing voor het restaurant. Groenten en peulvruchten zijn goedkoper dan dierlijke producten, zodat je meer budget hebt om voedsel van hogere kwaliteit te kopen.
Verschillen tussen veganistische en vegetarische menu’s

Vegetarische en veganistische gerechten worden door velen als synoniem beschouwd, terwijl ze in feite verschillend zijn. Elk van deze soorten menu’s serveert producten die zijn aangepast aan de levensstijl waarmee zij overeenstemmen.
Het vegetarische menu bevat geen rood vlees, gevogelte, vis, zeevruchten of schaaldieren. Zij consumeren echter wel producten van natuurlijke oorsprong, zoals zuivelproducten, eieren of honing.
Anderzijds bevat het veganistische menu geen dierlijke producten, zodat zij kiezen voor de consumptie van plantaardige substituten voor deze voedingsmiddelen
Voorbeelden van vegetarische gerechten voor uw menu

Als u op zoek bent naar inspiratie voor gerechten, vindt u hier enkele voorbeelden van vegetarische gerechten voor uw menu.
Ze hebben een verscheidenheid aan ingrediënten – eenvoudig te verkrijgen – en gemakkelijk te bereiden in korte tijd.
Ontbijt
Het gastronomische voorstel voor het ontbijt is toast, vergezeld van een olijvenpaté.
Neem een molen en doe er de olijven, een teentje knoflook, een handvol noten naar keuze en olijfolie in. Blender tot je paté hebt en serveer in een kommetje.
Leg de sneetjes brood om te roosteren, leg ze op een bord naast de paté en het is klaar om te eten.
Lunch
Ga voor de lunch voor een lekker, hongerstillend alternatief, zoals courgettecrème met croutons.
Doe stukjes courgette, ui, selderij en aardappelen in een pan met water. Breng het aan de kook, haal het uit de pan en giet het in een blender met een beetje olijfolie en zout.
Blender tot je een romige textuur krijgt en serveer op een bord. Serveer met croutons en het sap van de voorkeur van het diner.
Diner
Wat het avondeten betreft, kunt u veggie-kampers vegetarische of veganistische gerechten aanbieden.
In plaats van dierlijke producten zoals tonijn of ham, kunt u tofu, asperges of artisjokken gebruiken als vervangers.
De smaak zal even verbluffend zijn, maar let erop dat het product geen voedingsmiddelen bevat die niet geschikt zijn voor dit soort diëten.
Als tussendoortje
Patatas bravas zijn een uitstekende optie als tussendoortje binnen het vegetarische menu, volgens het originele recept.
Maar voor veganisten ligt het anders. Neem een kom en week er lijnzaad in.
Zodra een gelatineachtige substantie verschijnt, een eetlepel olijfolie toevoegen en mengen tot het de vorm van mayonaise heeft aangenomen. Voeg als laatste gehakte knoflook en een kneepje citroensap toe voor nog meer smaak.
Ideale producten voor vegetarische restaurants

Vegetarische restaurants hebben servies nodig dat past bij hun missie: een actieve rol spelen in de zorg voor het milieu.
Daarom vindt u bij Monouso, onze online winkel, een verscheidenheid aan biologisch afbreekbare cateringproducten.
Biologisch afbreekbare platen
Als eerste optie bieden wij u biologisch afbreekbare borden aan. Zij worden gemaakt van materialen zoals suikerrietbagasse, palmbladeren, tarwepulp, hout, karton en papier.
De hele sectie van biologisch afbreekbare borden heeft eindeloze mogelijkheden van vormen, kleuren en vormen. Ook zijn sommige aangepast met verschillende motieven.
Deze platen hebben 30 dagen tot enkele maanden nodig om volledig te ontbinden, in tegenstelling tot plastic platen, waar dat honderden jaren kan duren.
Biologisch afbreekbare zakken
Biologisch afbreekbare kommen zijn gemaakt van bamboe, karton, palmbladeren, suikerriet, kokosnoten of chinet.
Ze zijn stevig en hebben een elegante look, die de beplating perfect aanvult.
Zodra ze klaar zijn, kunnen ze worden gebruikt als compost en zal hun afbraakproces beginnen.
Biologisch afbreekbaar bestek
Biologisch afbreekbaar bestek is gemaakt van palmbladeren, suikerriet, hout en gerecycleerd papier.
In de catalogus kunt u kiezen uit lepels, vorken, messen, dessertlepels en spiesen.