Bamboe stomer met deksel Ø8x6cm (10 stuks)
10237-10
10 Stuks
33, 85€
3,385€/Bamboe
Op voorraad
De bamboe stoommandjes is de beste oplossing om te koken en ervoor te zorgen dat uw maaltijden de textuur, smaak, voedingsstoffen en mineralen van al het voedsel behouden.
Als je hem eenmaal hebt gekocht, wil je geen ander keukengerei meer gebruiken vanwege de sensatie die ze bieden. Bovendien helpt u het milieu met de natuurlijke materialen waaruit de bamboestomer bestaat.
Bamboe stomer met deksel Ø8x6cm (10 stuks)
10237-10
10 Stuks
33, 85€
3,385€/Bamboe
Op voorraad
Bamboe stomer met deksel Ø8x6cm (200 stuks)
10237-10-20
200 Stuks
541, 60€
2,708€/Bamboe
Uitverkocht
Vetvrij papier voor Bambu stomer wit Ø8 cm (250 stuks)
11975-250
250 Stuks
4, 53€
0,018€/Vetvrij
Op voorraad
Vetvrij papier voor Bambu stomer wit Ø8 cm (2000 stuks)
11975-250-8
2.000 Stuks
28, 98€
0,014€/Vetvrij
Uitverkocht
Bamboe stomer met deksel Ø15x8cm (1 stuk)
10210-1
1 Stuks
9, 03€
9,027€/Bamboe
Op voorraad
Bamboe stomer met deksel Ø15x8cm (100 stuks)
10210-1-100
100 Stuks
721, 89€
7,219€/Bamboe
Uitverkocht
Vetvrij papier voor Bambu stomer wit Ø15 cm (250 stuks)
11976-250
250 Stuks
6, 76€
0,027€/Vetvrij
Op voorraad
Vetvrij papier voor Bambu stomer wit Ø15 cm (2000 stuks)
11976-250-8
2.000 Stuks
43, 27€
0,022€/Vetvrij
Op voorraad
Bamboe stomer "Maxi" Ø20x6cm (4 stuks)
10263-4
4 Stuks
37, 44€
9,359€/Bamboe
Op voorraad
Bamboe stomer "Maxi" Ø20x6cm (32 stuks)
10263-4-8
32 Stuks
239, 58€
7,487€/Bamboe
Op voorraad
Bamboe Deksel voor stomer "Maxi" Ø20cm (4 stuks)
10265-4
4 Stuks
32, 50€
8,125€/Bamboe
Op voorraad
Bamboe Deksel voor stomer "Maxi" Ø20cm (32 stuks)
10265-4-8
32 Stuks
207, 99€
6,500€/Bamboe
Uitverkocht
Bamboe stomer "Maxi" Ø30x6cm (4 stuks)
10264-4
4 Stuks
62, 39€
15,597€/Bamboe
Op voorraad
Bamboe Deksel voor stomer "Maxi" Ø30cm (4 stuks)
10266-4
4 Stuks
50, 18€
12,546€/Bamboe
Op voorraad
Wilt u uw culinaire presentaties een speciaal tintje geven? Bent u op zoek naar een milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk alternatief? Dan zijn bamboestoomers uw oplossing!
De kans is groot dat u wel eens van bamboestoomers heeft gehoord. Maar, zoals veel mensen, weet u misschien niet zeker wat ze eigenlijk doen. Hoe gebruik je een dumpling steamer? Of ja, moet je er echt een in je keuken hebben?
Eerlijk gezegd, met zoveel keukengadgets en apparaten, heb je er echt nog één nodig die ruimte inneemt? Het is er niet één meer.
Een bamboestomer is een relatief goedkope aanvulling op uw keukenkastje en is echt een essentieel stuk gereedschap voor mensen die een gemakkelijke en handige optie willen om thuis gekookte maaltijden te bereiden op een manier die de smaak, textuur, mineralen en voedingsstoffen van hun voedsel behoudt.
Als je eenmaal een echte bamboestomer hebt geprobeerd, zul je je afvragen hoe je ooit zonder hebt gekookt.
Bij veel roestvrijstalen pannensets wordt meestal een metalen stoompan meegeleverd (vergelijkbaar met een vergiet, maar met een platte bodem).
De pan wordt gevuld met water en de stomer past precies in de bovenkant.
Zodra het water kookt, wordt het voedsel in de metalen stomer geplaatst en het deksel erop geplaatst om de stoom in te sluiten, waardoor het voedsel (meestal groenten) binnenin gaar wordt.
De keuze van een stomer voor het koken van groenten hangt niet zozeer af van het materiaal, maar de traditionele manier van stomen is het gebruik van een Chinese stomer.
Het concept van koken met een bamboe stomer is enigszins vergelijkbaar. Een brede steelpan, of wok, gedeeltelijk gevuld met water en op middelhoog vuur, zonder de stomer erop of enige vorm van deksel, het water op laag vuur het kookpunt laten naderen (niet laten koken).Plaats de stomer, met het deksel erop, over de pan. Het sudderende water zal het voedsel in de bamboestomer koken (lichtjes garen). Hoe lang het stomen duurt, hangt af van het specifieke voedsel.
Het is belangrijk het waterniveau in de pan/wok in de gaten te houden (of u nu een bamboe of een metalen stoompan gebruikt), zodat het niet uitdroogt (voeg zo nodig meer water toe).
Er is veel discussie over de eventuele verschillen tussen een roestvrijstalen steamer (gebruikt met deksel en pan) en een bamboe steamer (vaak gebruikt met een wok of andere brede pan).
Hoewel een metalen stuk het water sneller en mogelijk zelfs efficiënter kan verhitten en de stoom kan opvangen, is het uiteindelijke doel van stomen niet snelheid;Overkoken is zo gemakkelijk in een metalen pan dat het overal heet wordt en het doel van het gebruik van een stoompan om gezonder te koken grotendeels teniet wordt gedaan.
Heb je ooit het gevoel gehad dat je eten een nasmaak heeft van de metalen pannen waarin je kookt? Nou, dat is misschien niet echt je verbeelding!Volgens verschillende publicaties kunnen, wanneer bepaalde zure ingrediënten worden gekookt in metalen pannen, zoals aluminium of ongekruid gietijzer, kleine hoeveelheden metaalmoleculen in het voedsel lekken.Deze kleine hoeveelheden zijn niet giftig, maar geven een ongewenste en langdurige nasmaak aan het voedsel.
Er zijn ook elektrische steamers op de markt, maar een bamboestomer is een betere optie voor wie liever kiest voor natuurlijke en milieuvriendelijke materialen.